lauantai 17. helmikuuta 2018

Astetta parempi vadelmapiirakka



          Tämän piirakan valmistaminen on helppoa. Aineet vain sekoitetaan keskenään eli yhden kulhon taktiikalla mennään taas. Resepti on makeiden herkkujen terveellisemmästä päästä. Piirakka on vähärasvainen, se sisältää piimää tai jogurttia, kauraa ja marjoja. Silti vaikka piirakka on astetta terveellisempää mallia niin ei se todellakaan ole yhtään huonompi kanssasisariinsa verrattuna, päin vastoin. Meillä tykätään tästä versiosta todella paljon. Se on maukas, kevyt ja rapsakka ei liian raskas eikä jauhoinen. Astetta terveellisempi näin ollen muuttuukin heittämällä astetta paremmaksi.. :)






Astetta parempi vadelmapiirakka

(1 iso piirakkavuoallinen, halkaisija n. 28 cm)
 






Pohja;
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/2 tl jauhettua kardemummaa

1/2 tl ruokasoodaa 
2 dl piimää tai jogurttia
3/4 dl juoksevaa margariinia (tai 75 g margariini- tai voisulaa)

Päälle;
3-4 dl vadelmia (1 pss (200 g) pakaste)

Muruseos;

1/2 dl juoksevaa margariinia (tai 50 g margariini- tai voisulaa)
1/2 dl sokeria
1,5 dl kaurahiutaleita


 

Työvaiheita

- Sekoita taikinan kaikki kuivat aineet keskenään. 
- Lisää loput aineet, sekoita tasaiseksi. 
- Levitä taikina voidellulle ja hiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle. 
- Laita päälle marjat (mikäli pakaste, laita jäisinä). 
- Sekoita muruseoksen ainekset ja ripottele piiraan pinnalle. 
- Paista piirakkaa 225 asteisen uunin alatasolla noin 25-30 min.

Astetta parempi vadelmapiirakka

* Piirakka maistuu parhaalta jäätelön tai vaahdotetun kerman tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

3 kommenttia:

  1. Tämä menee ehdottomasti kokeiluun!😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Satu, toivottavasti myös pidät lopputuloksesta. Makoisaa helmikuun jatkoa..♥

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.