keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Mummon mansikkapiirakka

 

        Loppumatonta sadetta ja tuulta taas tämäkin viikko täynnänsä. Pieneksi piristyksksi tein mummon ohjeella mansikkapiirakan. Olen aiemmin jo kirjoittanut tänne blogiin mummon ohjeella tehdystä piirakasta. Piirakka eroaa normipiirakasta sillä, että pohja on paksu ja mehevä, kakkumainen. Sitä ei liiskata pohjalle eikä reunoille vaan löysähkö taikina kaadetaan vaan vuokaan, päälle ripotellaan marjoja oman maun mukaan ja kruunuksi tulee vielä kermaviilihuntu. Tämä on täysin sitä piirakoiden eliittiä, sitä parhaimmistoa. Se on saanut tässä vuosien mittaan aina paljon kehuja sitä maistaneilta. Luulen, että tämä luotto-ohje kestää vielä uudelleen bloggauksen. Ja ehkä kolmannenkin.. :)
 







Mummon mansikkapiirakka





Pohja:
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

(ripaus kardemummaa)
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa


Päälle;
noin 3 dl mansikoita

(2 tl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)
 

Pinnalle;
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


 


- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Työvaiheita

- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna, margariini ja maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. (Taikina jää löysäksi.)
- Ripottele marjat pinnalle. (Jos käytät pakastemarjoja sekoita niiden joukkoon ensin 2 tl perunajauhoja.)
- Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään.
- Kaada seos marjojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 40-45 minuuttia.
 


Mummon mansikkapiirakka

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.