keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kevyt omena-banaanirahka

 


         Kirpsakkaa marraskuun ensimmäsitä päivää kaikille!
         Kevyt omena-banaanirahka on jälkiruokana piristävän raikasta. Varsinkin jos omenaksi valitsee vähän hapahkon lajikkeen. Kevyen tästä tekee se, että kerman sijasta maitorahkan joukkoon laitetaankin maitoa. Näin meillä usein syödään rahkaiset jälkiruuat. Tietysti jos juhlavampaa herkuttelua halutaan niin silloin sitä vaahdotettua kuohukermaa lisätään rahkan joukkoon. Tämä kevytversio ei kyllä häviä yhtään tuhdimmalleen ja itse ainakin tykkään tästä enemmän.. :)
      





Kevyt omena-banaanirahka
 

(4 annosta)

       

 



1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 dl maitoa
n. 2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1-2 vihreää omenaa (esim. Granny Smith tai Golden Delicious)
1 banaani

Koristeeksi;
mantelilastuja


 


Työvaiheita

- Sekoita rahkan joukkoon maito, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Kuori omenat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
- Kuori ja paloittele banaani.
- Sekoita omenaraaste ja mansikat rahkaseoksen joukkoon.
- Paahda mantelilastuja kuivalla ja kuumalla paistinpannulla niin, että ne saavat hieman väriä.

- Koristele rahka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla. 

Kevyt omena-banaanirahka
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.