lauantai 28. lokakuuta 2017

Eevin mokkakakku



           Tämä mokkakakku on ehdoton suosikki meillä. Se on kakkku jota olen tehnyt jo vuosia ja vuosia vakio-ohjeellani. Periaate siinä on vähän sama kuin mokkapaloissakin. Kaakaolla maustettu mehevän kuohkea kakku jota peittää paksu, täyteläinen kuorrute jota saa olla reilusti. Kakku on melko helppo tehdä. Ainoastaan kananmunat ja sokeri vaahdotetaan, mutta muuten kaikki vaan sekoitellaan.
        Vuosia tämä kakku on meillä kulkenut vaan mokkakakun nimellä, mutta nyt se viimein sai oman varsinaisen nimenkin. Meille saapui kuukausi sitten kissanpentu joka sai nimekseen Eevi. Koska Eevi on väriltään koko musta pantterineiti oli aivan itsestään selvää, että kakusta tuli Eevin mokkakakku. Sillä nimellä se siis tulee nyt kulkemaan meillä jatkossa.. ♥







Eevin mokkakakku     

(n. 12 palaa)





 

Pohja:
3 kananmunaa 
2,5 dl sokeria 
0,5 dl kaakaojauhetta 
3,5 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
1 ripaus suolaa 
125 g margariinia sulatettuna 
1 dl maitoa 


Kuorrute: 
2 rkl kaakaojauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
noin 3,5 dl tomusokeria 
1 rkl vahvaa kahvia 
50 g voita sulatettuna 

(tippa vettä)




Kakun tekovaiheita

- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.  
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa.  
- Sekoita keskenään kaakaojauhe (kannattaa sihdata ettei jää paakkuja), vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
- Nostele jauhoseos muna-sokerivaaahdon joukkoon. 
- Lisää sulatettu margariini ja maito ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Älä vatkaa taikinaa liikaa ettei ilmavuus karkaa.

- Voitele irtopohjavuoka (n. 24 cm halkasijaltaan) ja jauhota joko korppujauhoilla tai vehnäjauhoilla kuten minä. Myös kookoshiutaleet käy.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 38-40 minuuttia 180 asteessa.
- Anna paistuneen pohjan jäähtyä vuoassa.

 
Kakku saa kuorrutteen

- Sekoita kuorrutteen kuivat aineet kulhossa (kaakaojauhe sihdattuna ettei jää paakkuja, vaniljasokeri ja tomusokeri).  
- Laita sekaan myös vahva kahvi ja sulatettu voi.
- Lisää tarvittaessa vähän tomusokeria niin, että kuorrutteesta tulee sopivasti lastalla tai nuolijalla levitettävää. Jos kuorrute on liian paksua voit lisätä tipan vettä taikka kahvia. (Kuorrutteen kuuluu jäädä suht paksuksi!)

- Levitä kuorrutusta kakun päälle (ts. voitele kakku kuorrutteella) ja koristele halutessasi kakku.  
- Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa. 

Eevin mokkakakku ja asiaan kuuluva koriste; musta marsipaanikissa
 
Eevi 4 kuukautta

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.