maanantai 25. syyskuuta 2017

Tuunatut briossit



         Sain paikalliselta kauppiaalta lahjaksi pussillisen briosseja. Pågenin La Petite Brioche. Sitä briossipussia sitten kotiin päästyäni käsissäni pyöritelin ja mietin miten ne tulisi käytettyä. Ensin piti miettiä, että laittaisinko niistä vähän suolaisempaa vaiko makeaa kahvipöytään? Yllätys, päädyin sitten siihen makeaan versioon.
         Briossit on aidolla voilla leivottuja ranskalaisia pikkupullia. Ne voi syödä sellaisenaan taikka sitten esimerkiksi juuston ja marmeladin kanssa. Makea ja helppo vaihtoehto on täyttää pullat kermavaahdolla ja marjoilla tai hedelmillä. Meillä ei tietysti juuri nyt ollut marjoja kuin pakkasessa niin niiden tilalla käytin ihan vaan hilloa. En oikeastaan koskaan osta kaupasta tällaisia valmiita pullia joten kokemuksena tämä oli ihan mielenkiintoinen. Pussissa oli 12 pientä pullaa joista voi taikoa tarjottavaa näin halkaistuna isommallekkin porukalle. Ja pakko myöntää, että olihan ne erittäin hyviä. Voisin siis ostaa uuden pussillisen vallan hyvin jos tarvetta joskus olisi. No hei, voipullaa, mansikkahilloa ja kermavaahtoa, onhan se ihan voittajayhdistelmä! :)  





Tuunatut briossit

(24 kpl)





1 pss Pågen La Petite Brioche -pikkupullia
kermavaahtoa
hilloa
(marjoja tai hedelmiä)


Tuunatut briossit valmistuvat

- Halkaise briossit kahtia ja täytä hillolla ja kermavaahdolla.
- Koristele vielä halutessasi marjoilla tai hedelmillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.