maanantai 25. syyskuuta 2017

Spagettia ja jauhelihakastiketta (jauhoton)



         Mukavaa alkanutta viikkoa! Nyt on vaihteeksi taas aika palata tänne blogin puolelle. Tässä on viimeinen reilu viikko mennyt sairastellessa ja nyt sairaalakäynnin ja lääkärin määrämien troppien avulla ollaan vaihteeksi elävien kirjoissa.
         Kipeänä se ruuanlaitto saatikka sitten syöminen ei oikein meinaa onnistua eikä maistua. Keittojen jälkeen seuraava ajatus yleensä on, että voisi jotain kiinteää jo syödä mutta ei sitten kuitenkaan. Silloin yleensä on aika keittää spagettia ja siihen kylkeen maistuva jauhelihakastike. Se on meillä ainakin se ruoka joka maistuu siinä toipumisvaiheessa jopa hyvälle. Ja mikä parasta, kastike on nopea ja helppo tehdä näin jauhottomana versiona. Se valmistuu siinä samassa ajassa kuin spagetti kiehuu.. :)






Jauhelihakastike  (jauhoton)
(n. 4 hengelle)







400 g jauhelihaa
1 sipuli

(pala paprikaa)
1 lihaliemikuutio
1 tl jauhelihamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta

1/4 tl currya
1/2 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl mustapippuria
4 dl ruokakermaa

1-2 rkl ketsuppia 




- Hienonna sipuli ja lisää se jauhelihan ( ja paprikan) kanssa pannulle ja ruskista.
- Lisää lihaliemikuutio sekä kaikki mausteet ja sekoittele, että lihaliemikuutio sulaa
kaikki mausteet levittyy tasaisesti.
- Lisää kerma ja ketsuppi.
- Kiehuta kastiketta niin kauan, että se sakenee sopivan paksuksi. 


Spagettia ja jauhelihakastiketta

* Tarjoa kastike keitetyn spagetin, perunoiden tai makaronin / pastan kanssa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.