lauantai 2. syyskuuta 2017

Jogurttikakku



        Jogurttikakku, kuivakakku joka tekee meillä hyvin kauppansa. Muut kuivakakut jää yleensä syömättä muutamaa poikkeusta lukkunottamatta. Jogurttikakku on siitä erilainen kuivakakku, että se itse asiassa onkin kostea eikä kuiva kakku. Taikinaan käytettävä jogurtti tekee kakusta mehevän ja täyteläisen. Niin, ja kaiken kukkuraksi kakku on todella helppo ja nopea tehdä eikä kyllä koskaan epäonnistu.
        Tein kakun tällä kertaa silikonisessa vuoassa. Silikonivuokaahan ei tarvitsisi välttämättä voidella muuta kuin ensimmäisellä käyttökerralla jos vuoan pesee aina käsin. Itse olen kyllä aina ne voidellut ja joskus myös jauhottanut. Mielestäni jos silikonivuokaa ei rasvaa eikä jauhota tulee kakun pinnasta kova. Tällä kertaa en vuokaa jauhottanut rasvaamisen jälkeen joten kakun pinta jäi kiiltäväksi mutta kuitenkin ihan hyvin leikkautuvaksi. Mielestäni se sopii jogurttikakkuun hyvin, kun pinta jää kauniin kiiltäväksi. Se ikään kuin viestii jo siitä kakun mehevyydestä.
         Yleissääntönä totean vaan, että kannattaa aina kaikki kakkuvuoat voidella ja jauhottaa ennen kakun paistoa.. :)






Jogurttikakku






5 dl vehnäjauhoja   
3 dl sokeria   
1 tl ruokasoodaa   
1 tl kanelia   
2 tl vanilijasokeria   
2 kananmunia   
2 dl maustettua jogurttia (esim. banaani, mansikka, persikka jne.)  
2 dl juoksevaa margariinia tai n. 200 g sulatettua margariinia   


 


Muutama helppo työvaihe

- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Voitele margariinilla ja jauhota esimerkiksi korppujahoilla kakkuvuoka.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään hyvin.
- Lisää kananmunat, jogurtti ja margariini, sekoita.
- Kaada taikina kakkuvuokaan.

- Paista uunin keskitasolla noin tunti. (Silikonivuoassa hieman lyhyemmän aikaa.)
- Kokeile kakun kypsyyttä puisella hammastikulla. Työnnä tikku kakun syvimpään kohtaan, jos tikkuun ei jää taikinaa, on kakku kypsää.

Jogurttikakku

8 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla!
    Himoitsen ohjeita,joissa aineet vaan sotketaan ja siinä se.
    Löysin tän sivuston,ku etsin pataruokia.Italianpataa en koskaan itte oo kokannu,sekin pistetään kokeiluun!
    Palaan asiaan,kuhan kokeiltu on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan kokkailemaan ja kokeilemaan!
      Kiva, että löysit mieleisiä ruokaohjeita. Toivottavasti myös maistuu! :)

      Poista
  2. Julkase munki kommentit!!! Kuuliks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kerran voin sulle vastata. Lähetät hyvin usein todella törkeitä, ala-arvoisia ja loukkaavia kommentteja. Miksi luulet, että niitä pitäisi julkaista saatikka kommentoida jotenkin? Valitettavasti jos vastaavanlainen häiriköinti ei lopu jatkossa joudun asian viemään eteenpäin..

      Poista
  3. Tein tämän kakun ja se on todella ihana, kiitos reseptistä. Luulen, että se leivotaan vielä monta kertaa. Helppo, nopea ja vaivaton tehdä, ei kummallisia aineita.
    Kanakeiton ajattelin tehdä vloppuna perheelle.
    Yst kikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja ole hyvä vaan Kikka. Tämä jogurttikakku on myös meillä se josta pidetään ja tehdään eniten.
      Toivottavasti myös kanakeitto maistuu perheelle viikonloppuna. Mukavaa loppuviikkoa teille.. :)

      Poista
  4. Voiko kakun pakastaa?

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.