sunnuntai 27. elokuuta 2017

Mummon mansikka-mustikkapiirakka



        Sunnuntain kahvipöytään tein mummon ohjeella marjapiirakan. Tänään piirakan täytteeksi vilahti mansikoita ja mustikoita. Piirakka eroaa normipiirakasta sillä, että pohja on paksu ja mehevä, kakkumainen. Sitä ei liiskata pohjalle eikä reunoille vaan löysähkö taikina kaadetaan vaan vuokaan, päälle ripotellaan marjoja oman maun mukaan ja kruunuksi tulee vielä kermaviilihuntu. Tämä on täysin sitä piirakoiden eliittiä, sitä parhaimmistoa. Se on saanut tässä vuosien mittaan aina paljon kehuja sitä maistaneilta. Oli siis jo aikakin liittää se tänne blogin ohjeisiin mukaan.. :)







Mummon mustikka-mansikkapiirakka






Pohja:
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

(ripaus kardemummaa)
1 kananmuna
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa


Päälle;
noin 3 dl mansikoita ja mustikoita

(2 tl perunajauhoja jos käytät pakastemarjoja)
 

Pinnalle;
1 prk (2 dl) kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


 



 - Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Työvaiheita

- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
- Lisää kananmuna, margariini ja maito.
- Sekoita taikina tasaiseksi, kaada voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. (Taikina jää löysäksi.)
- Ripottele marjat pinnalle. (Jos käytät pakastemarjoja sekoita niiden joukkoon ensin 2 tl perunajauhoja.)
- Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään.
- Kaada seos marjojen päälle.
- Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.


Mehevä mustikka-mansikkapiirakka

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.