keskiviikko 16. elokuuta 2017

Kaali-makkarapata



        Näin syksystä kannattaa tehdä kaaliruokia. Niiden maku ja ravintosisältö on parhaimmillaan. Lisäksi ne on edullista, terveellistä ja kevyttä syötävää. Itse tykkään todella paljon kaaliruuista ja ne maistuu missä muodossa tahansa. Useimmiten kaalista tulee tehtyä kaalilaatikkoa tai keittoa. Tällä kertaa tein vaihteluksi pataruokaa.
        Makkara ja hyvin haudutettu kaali yhdessä on pettämätön yhdistelmä. Se maistuu aivan varmasti myös useimmille joille lenkkimakkara ei muuten oikein maistu. Tietysti jos makkaraa ei ehdottomasti halua käyttää voi sen korvata myös jauhelihalla. Sama ohje käy siihenkin versioon. Kiitos muuten ohjeen antamisesta äidille! :)






Kaali-makkarapata

(4 hengelle) 





500 g valkokaalia
3 porkkanaa
1 paprika
1 sipuli
1 pkt (400 g) lenkkimakkaraa
2/3 dl puuroriisiä

4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattiketsuppia
ripaus sokeria
1/4 tl meiramia tai basilikaa


 

Työvaiheita

- Suikaloi kaali, paprika ja kuoritut porkkanat sekä sipuli. 
- Ruskista kuutioitu lenkkimakkara padassa kevyesti ja lisää kasvikset. 
- Sekoittele hetki ja lisää kaikki loput ainekset. 


- Hauduta tiiviin kannen alla noin 1-1,5 tuntia miedolla lämmöllä. 


* Tarjoa kaali-makkarapata puolukkasurvoksen kanssa.


 

1 kommentti:

  1. Onpa kiva idea. Näitä tehdään viikonloppuna. Just olin miettiny jotain suolaista hyvää lauantai iltaan :)

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.