perjantai 25. elokuuta 2017

Jauheliha-riisipannu



        Helppoakin helpompia arkiruokareseptejä ei kait koskaan ole liikaa? Itse olen näihin oikein perehtynyt. Ihan jo näiden arkikiireiden ja sen puuttuvan ajan takia. Ja myös siksi ettei aina vaan ole niin intoa viettää hellan äärellä monta tuntia. Näin ollen kokeilun ja erehdyksienkin kautta olen kasvattanut helppojen arkiruokien listaa aika hyvin. Näitä meidän suosikkeja lisäilen myös tänne blogiin , että ne jää itsellekkin muistiin.
        Tänään meillä oli sitten kaapissa jauhelihapaketti ja siitä lähdettiin liikkeelle. Kaikki muut ainekset kaivoin pakastimen kätköistä ja maustekaapista. Hyvin yksinkertaista, helppotekoista, mutta ah, niiiin hyvää. Pannu loppui jopa kesken, sen verran hyvää se oli. Siihen olisi voinut kyllä laittaa, tuohon 400 grammaan jauhelihaa, jopa kaksi pussillista riisi-vihannessekoitusta. Lisäillyt hieman vaan mausteita niin se olisi ollut varmasti nappisuoritus. Mikä voi olla parempaa kuin paistettu riisi ja muut höysteet siihen vielä päälle? Maustaminen onnistui todella hyvin joten niimpä tämä jauheliha-riisipannu kipusi meidän arkiruokalistoille samantien. Aivan sinne hyvin ansaituille (ja syystä) kärkisijoille.. :)






Jauheliha-riisipannu
 

(3-4 annosta)


 



1 pkt (400 g) sika-nautajauhelihaa
1/2 pss (100 g) sipulikuutioita (pakaste)
1 rkl öljyä
1 pss (450 g) riisi-vihannessekoitusta (pakaste)
1/4 tl yrttisuolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl currya
pieni ripaus valkopippuria
1 rkl soijakastiketta
(chilikastiketta tai tuoretta chiliä)


 


Työvaiheita

- Ota riisi-vihannessekoitus huoneenlämpöön.
- Paista jauheliha ja sipulikuutiot öljyssä kuumalla pannulla.
- Mausta yrttisuolalla ja muilla mausteilla.
- Lisää riisi-vihannessekoitus.
- Paista käännellen noin 10 minuuttia, kunnes riisi-vihannessekoitus on kypsää.

- Lisää viimeiseksi soijakastike, sekoita hyvin, nosta pois liedeltä ja anna asettua hetki ennen tarjoilua. (Halutessasi voit käyttää lisäksi chilikastiketta tai tuoretta chiliä.)

Jauheliha-riisipannu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.