tiistai 18. heinäkuuta 2017

Italianpata

Italianpata


       Italianpataa pitkästä aikaa, itse tehtynä tietysti. Helppo ja nopea ruoka tehdä ihan vaikka näin arkipäivänä. Ja todellakin paljon parempaa kuin kaupan pussiaineksista tehdyt versiot. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Meillä ainakin tämä on yksi ikisuosikeista joihin palataan aina uudelleen ja uudelleen. Eikä suotta.. :)






Italianpata     (4 hengelle)






400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 valkosipulin kynttä (tai 0,5-1 tl valkosipulijauhetta)

1 tl basilikaa
0,5 tl mustapippuria

ripaus currya 

ripaus sokeria
2 lihaliemikuutiota
1 prk (500 g) paseerattua tomaattia (tai tomaattimurskaa)
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
5-7 dl vettä
3 dl rakettispagettia (reilu mitta)
1 pss herne-maissi-paprikaa (tai herne-maissi-porkkanaa)

(loraus kermaa)






- Ruskista jauheliha isossa kattilassa, kuullota hienonnetut sipulit samalla.
- Lisää mausteet ja lihaliemikuutiot, kuumenna sekoitellen muutama minuutti jotta mausteet "herää".
- Lisää loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä, että spagetti ja herne-maissi-paprika ehtii kypsyä. Lisää tarvittaessa hieman vettä jos pata sakenee liikaa. Lopussa voit halutessa lisätä lorauksen kermaa.
- Kun ainekset on kypsiä nosta kattila liedeltä ja anna padan vetäytyä kannen alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. No niin,nyt on tätä kokattu.
    Oli tosi hyvää,helppo tehdä ja maistui koko poppoolle.
    Ikinä ei meillä pussiitalianpataa kokata enää.
    Sen verta muuutin ohjetta,että laitoin 5dl rakettispagetteja,toki vettäkin se 7desii.
    Kiitti hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset

    1. Ole hyvä vaan.
      Kiva jos oli mieleinen ohje.
      Meillä on myös tykätty omatekoisesta enemmän kuin kaupan pussipadasta jota joskus ennen on kokeiltu. Ja eikä se itsetehty todellakaan ole vaikea tehdä. Mukavan nopea arkiruokanakin. Maku ratkaisee.. :)

      Poista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.