sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Aprikoosikiisseli





      Tein jokunen aika sitten kuivatuista aprikooseista vispipuuroa (ohje täällä ) ja siitä jäi puoli pussillista aprikooseja jäljelle. Niimpä eilen illalla sain ajatuksen, että voisihan niistä lopuista keittää vaikkapa kiisseliä. Laitoin aprikoosit illalla kattilaan likoamaan kannen alle ja nyt sitten nautiskellaan oikein hyvästä kiisselistä. Vielä kun sattumalta oli mansikoita kaapissa niin kesä kipusi lautaselle samalla hetkellä. Pirteän raikasta kylmänä nautittuna.. ♥





Aprikoosikiisseli

(noin 5-6 hengelle)





1/2 pss (n. 100 g) kuivattuja aprikooseja
0,75 dl sokeria
1 maustemitta (1/5 tl) suolaa
1 l vettä 

Suurus;
0,5 dl vettä
3,5 rkl perunajauhoja 



Työvaiheita

- Laita aprikoosit, sokeri ja suola kattilaan ja jätä ne likoamaan yön yli tai muutamaksi tunniksi.
- Keitä aprikooseja kannen alla kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä.
- Nosta kattila liedeltä ja soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. (Varo roiskuvaa tulikuumaa nestettä. Pidä kantta osittain kattilan päällä suojanasi.)
- Laita pieneen kippoon perunajauhot ja vesi, sekoita hyvin.
- Lisää suuruste kattilaan jatkuvasti kaataen ja puuhaarukalla sekoittaen.
- Nosta kattila takaisin lidelle ja kiehauta. (Niin, että kiisseli pulpahtaa muutaman kerran.)
- Laita kattila kylmävesialtaaseen jäähtymään ja sekoita aina välillä. (Näin kiisselin pinnalle ei tule kuorta. Toinen tapa on lisätä sokeria kuuman kiisselin pinnalle kuortumisen estämiseksi. Itse en halua aina lisätä sokeria kiisseleihin enempää joten jäähdytä ne aina vesialtaassa.)



* Aprikoosikiisseli maistuu myös puurojen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.