maanantai 10. huhtikuuta 2017

Smetanassa haudutettu broilerisuikale-riisilaatikko


  
         Löysin pitkästä aikaa kadoksissa olleen Mysi Lahtisen ohjeen smatanassa haudutettuun broilerisuikale-riisilaatikkoon. Sitäpä oli tehtävä, mutta kaksinkertaisena ja pienin muutoksin. Alkuperäiseen ohjeeseen ei tule esimerkiksi paprikaa, mutta minusta se antaa laatikolle hyvää makua. Samoin lisään aina myös kermaa, koska muutoin laatikosta tulee mielestäni liian kuivakkaa. Mausteita sorvasin myös jonkin verran. Liitän alkuperäisen ohjeesta kuvan joten siitä on helppo vilkuilla mitä kaikkia muutoksia tein..
           Joka tapauksessa tämä ruoka on todellakin niin maukasta ja hyvää, että maistuu  kaikille mukisematta. Juuri sopivan mausteista ja silti pehmeän kermaista. Aivan täydellistä. Kuuluu meillä ehdottomasti laatikkoruokien top kymmenen joukkoon (ainakin toistaiseksi). Suosittelen kokeilemaan.. ♥





Smetanassa haudutettu broilerisuikale-riisilaatikko

(4 hengelle)




 
3 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
2 kana-, tai kasvisliemikuutiota
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
400 g broilersuikaleita
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
3 tl currya
ripaus suolaa
2 dl juustoraastetta
2 prk smetanaa (yhteensä 240 g)
2 dl kuohu-, tai ruokakermaa
voita




Työvaiheita
 - Keitä riisit kanaliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sen jälkeen kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
- Hauduta silputut sipulit, paprika ja broilerisuikaleet voissa tai öljyssä kypsäksi.
- Mausta ne mustapippurilla, currylla ja ripauksella suolaa. 
- Sekoita jäähtyneen riisin kanssa kaikki ainekset sekaisin isossa kulhossa. 


- Kaada voideltuun uunivuokaan. 
- Lisää pinnalle hieman juustoraastetta ja voinokareita.
- Kypsennä laatikkoa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.


* Tarjoa laatikon lisäksi raikasta salaattia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.