sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Palapaisti uunissa



         Aivan täydellinen sunnuntairuoka on hitaasti uunissa kypsytetty palapaisti. Helppo uuniruokahan tunnetusti maksimoi vapaapäivän. Eipä tarvitse vahtia lieden äärellä kapusta kädessä että kiehuuko vai eikö tai palaako pohjaan vai eikö. Ja siinäpä se, se vapaus! Voi tehdä ruoan valmistumisen ajan aivan jotain muuta. Vaikka kipaista tunnin lenkillä.
         Tällä kertaa tein palapaistin porsaanlihasta, mutta tällä samalla ohjeella valmistuu myös maittava versio naudan lihasta. Tämä on kyllä niin hyvää, että meillä syötäisiin palapaistia vaikka joka sunnuntai.. :)





Porsaan palapaisti uunissa

(4 hengelle)





400 g porsaan palapaistilihoja
1 punasipuli
2 porkkanaa
voita paistamiseen
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 laakerinlehti
0,5 tl basilikaa
0,5 tl paprikajauhetta
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattiketsuppia
(loraus kermaa)




Työvaiheita

- Ota palapaistilihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. 
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko sipuli sekä porkkanat pieniksi lohkoiksi. 
- Ruskista palapaistilihoja paistinpannulla yhdessä tai kahdessa erässä ja kaada ne pataan.
- Lisää pannulle 1 dl vettä, paista / kuullota siinä sipuli-, ja porkkanalohkoja hetki. 
- Mausta  basilikalla, paprikajauheella sekä mustapippurilla. 
- Kaada kasvikset lihojen sekaan uunipataan. 
- Ripottele vehnäjauhot paistettujen lihojen ja kasvisten päälle, sekoita.
- Lisää paistinpannulle vielä 4 dl vettä, lihaliemikuutio sekä ketsuppi, kiehauta ja kaada pataan.
- Sekoita ja laita pataan vielä laakerinlehti.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla ensin 30 minuuttia ilman kantta, kunnes neste alkaa kiehumaan.
- Pudota sitten uunin lämpöä 175 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka paistamista noin 1-1,5 tuntia kunnes lihat ovat kypsiä. (Jos teet palapaistin naudan lihasta niin paistoaika saa olla noin 2,5 tuntia.) 
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa / pippuria sekä loraus kermaa halutessasi. Lisäyksen jälkeen anna kiehahtaa vielä hetki. 


 * Tarjoa palapaisti keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

 

7 kommenttia:

  1. Kiitos tosi hyvä ohje ja maukasta tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Kiva, että oli mieleinen ohje.. ♥

      Poista
  2. Nyt oli kyllä niin BUENO tämä ruoka, että meidän talouteen jää käyttöön

    VastaaPoista
  3. Oli kyllä paras pala paisti resepti tosi hyvää

    VastaaPoista
  4. Tää on mun lemppari.. teen taas tänäänkin...kiitos

    VastaaPoista

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.