keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Vadelmakierteet

Vadelmakierteet

 Usein käy niin, että kun valmistaikinalevyistä tekee jotain muoteilla niin jää ne ylimääräiset taikinan rippeet jäljelle. Meillä ne muotoutuu aina marmeladikierteiksi. Hyvin maistuu eikä taikinaa mene hukkaan. Usein teen myös ihan varta vasten näitä tarjolle kahvin kanssa. Tällä kertaa taikinaa jäi yli, kun tein salamisydämiä. Näin tuli kahvipöytään sekä suolaista että makeaa. :)


Vadelmakierteet

valmista lehti-, tai torttutaikinaa
paistonkestävää vadelmamarmeladia
voiteluun kanmunaa 
päälle tomusokeria


lehtitaikina, voitaikina, torttutaikina
Vadelmakierteiden tekoa


- Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi ja leikkaa se kahteen saman kokoiseen osaan.
- Laita toiselle puolikkaalle paistonkestävää vadelmamarmeladia ja laita toinen puolikas päälle.
- Leikkaa terävällä veitsellä kapeita suikaleita ja kierrä suikaleet kierteelle.
- Laita leivinpaperin päälle pellille ja voitele kanamunalla.
- Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Sihtaa jäähtyneiden vadelmakierteiden päälle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.