keskiviikko 19. elokuuta 2015

Sitruuna-rahkapiirakka

Sitruuna-rahkapiirakka

 Keskiviikkoa kaikille!
Ennen töihin lähtöä tuli tehtyä pellillinen sitruuna-rahkapiirakkaa.
Päällä sitruunalla terästettyä mansikkahilloa. 


Sitruuna-rahkapiirakka

Pohja: 
 
250 g voita tai margariinia
8 dl vehnäjauhoja 
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria 

Puoleen taikinasta:
 
2 dl piimää (tai 1 purkki kermaviiliä)
2 kananmunaa 

Rahkatäyte:
 
1-2 sitruunaa
2 prk (à 250 g) maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria

- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sulata pohjan margariini ja jätä jäähtymään.
- Valmista ensin rahkatäyte. Raasta hyvin pestystä sitruunasta keltainen kuori. Varo, että et kuori mukaan sitruunan valkoista osaa. Raastettua sitruunankuorta tarvitaan noin 2 rkl. Purista sitruunasta mehu (1 dl). Sekoita rahkan joukkoon sitruunankuori, -mehu, munat ja sokerit. 
Rahkapiirakan tekovaiheita
 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu ja jäähdytetty rasva. 
- Jaa pohjataikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sekoita toiseen puoleen taikinasta piimä ja munat. 
- Levitä piimätaikina uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina. 
- Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.  
Sitruuna-rahkapiirakka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.