maanantai 10. elokuuta 2015

Pizzaboston


 Pizzaboston eli täytetty leipä, bostonpullan vastakohta. Täydellinen eväsleipä vaikkapa retkelle. Ei tarvitse sählätä eväsleipien ja liiskaantuneiden täytteiden kanssa.

Pizzaboston

Pizzaboston

Taikina:
3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl sokeria tai vaaleaa siirappia
3 dl sämpyläjauhoja (osan voi korvata kaurahiutaleilla, leseillä tms)
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

Täyte (voi vaihdella oman maun mukaan):
100 g maustettua tuorejuustoa esim. paprika-chili
50 g meetvurstia
100 g kinkku-, salami-, kalkkunasuikaleita
1 dl paprikaa silputtuna
1-2 dl juustoraastetta

Päälle:
1 kananmuna voiteluun
juustoraastetta

- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri maitoon ja vaivaa jauhot taikinaan. Lisää lopuksi öljy. 
- Anna kohota huoneen lämmössä vajaa tunti.
- Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi ja levitä tuorejuusto taikinalevylle. Ripottele muut täytteet tuorejuuston päälle.  Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa saman kokoisiin osiin. 
- Voitele hyvin iso irtopohjavuoka tai uunipannu ja asettele palat vuokaan leikkauspinta ylös päin. Palojen väliin saa jäädä tilaa kohoamisvaraksi. 
- Anna kohota vielä lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia. 
- Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. 
- Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla, noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.