tiistai 11. elokuuta 2015

Peltileipä

Peltileipä

 Peltileipä

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1/2 palaa hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl öljyä
6 dl jauhoja
(1 muna voiteluun)
  
- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Kuivahiivalle reilusti käden lämpöinen vesi.)
- Lisää sitten sokeri, suola, kaurahiutaleet ja jauhot.
- Lopuksi joukkoon vielä öljy.
- Kaada taikina pellille.
- Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele taikina levyksi.
- Kohota leipää liinan alla noin 40 minuuttia.
- Leikkaa leipä sitten ruuduiksi (pizzaleikkurilla), voitele vedellä tai kananmunalla.
- Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Peltileipää

 Leivästä ei tule kovin paksua ja se on ollut meille juuri hyvä niin. Jos haluaa paksumpaa niin kannattaa tehdä puolitoista tai jopa kaksinkertaisella ohjeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.