sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kinkkupiirakka

Helppo kinkkupiirakka

    Tehtiin sunnuntain iltapalaksi kinkkupiirakkaa. Piirakka on todella helppo ja nopea tehdä. Pohjaksi valitsin taas tämän kevyemmän kaurapohjan johon rasvaakin tulee suhteellisen vähän. Ainakin verrattuna yleisimpään voi-rasva-vesipohjaan. Kaura antaa pohjalle hyvän maun eikä se maistu pelkältä jauholta ja/tai rasvalta. Pellillinen piirakkaa tulee myös todella vähäisistä aineksista. 
    Tällä vakio ohjeella tulen tekemään piirakkaa myös jatkossa.




Kinkkupiirakka (uunipellillinen)




Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 dl voisulaa (100 g)
3 dl maitoa

Päälle:

2 pss kinkkusuikaleita
1 pss juustoraastetta
n. 1/2 rasiaa tuorejuustoa (laitettiin 2 erilaista kun oli edellisen rasian loppu kaapissa)
n. 8 kirsikkatomaattia
1 pieni punainen paprika
valkosipulijauhetta
pizzamaustetta


Kinkkupiirakan tekovaiheita

- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää voisula ja maito. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.
- Ripottele pohjalle osa juustoraasteesta ja sitten kinkkusuikaleet. Lisää loput juustoraasteet kinkun päälle. Tiputtele veitseä apuna käyttäen tuorejuustosta pieniä nokareita pinnalle. Leikkaa tomaatit 2-3 osaan, suikaloi paprika ohuiksi siivuiksi ja lado ne piirakalle. Ripottele valkosipuli ja pizzamauste päällimmäiseksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min kunnes piirakka vähän ruskistuu.
Kypsyyden voi varmistaa myös nostamalla leivinpaperin reunaa ja jos pohja näyttää ruskealta on piirakka valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.