lauantai 30. toukokuuta 2015

Kaurapeltileipä

    Omatekoinen leipä, onko mitään parempaa? 

    Teen hyvin usein myös leivät, sämpylät ja rieskat itse. Ovat huomattavasti terveellisempiä versioita verrattuna kaupan lisäainekuorimitettuihin leipiin.  
Olen usein kauhuissani katsellut kaupan leipähyllyillä tuoteselosteita leipäpaketeista. Löytyy emulgointiaineita, happamuudensäätöaineita, stabilointiaineita ja jopa säilöntäaineita (E200)..
    Niimpä teen ne mielummin itse ja tiedän mitä meillä syödään. Ja maistuuhan se nyt paljon paremmalta. Ja tuoksuu :D 
Teen aina isomman satsin kerralla ja tuoreena pakastan osan niin silloin aina löytyy leipää pakasteesta tarvittaessa. :)

Kaurapeltileipä
 

Kaurapeltileipä




5 dl vettä (tai maitoa)
n. puolikas pala tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
6 – 7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä




- Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Kuivahiivalle reilusti käden lämpöinen vesi.)
- Lisää sitten sokeri, suola, kaurahiutaleet ja jauhot.
- Lopuksi joukkoon vielä öljy.
- Kaada taikina pellille.
- Ripottele pinnalle vähän jauhoja ja painele taikina levyksi.
- Kohota leipää liinan alla noin 40 minuuttia.
- Leikkaa leipä sitten ruuduiksi, voitele vedellä.
- Paista leipää 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Perusohje kaikessa helppoudessaan. Eikä tarvitse kaivaa koneita esiin. Kaikki vaan kapustalla sekaisin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttia käynnistäsi, otan kommennetteja vastaan mielelläni.